Grundutbildning i Traumamedveten omsorg

Rädda Barnens grundutbildning i Traumamedveten omsorg, TMO, ger viktiga vuxna en grundläggande kunskap om trauma och hur de kan förstå och svara på utsatta barns och ungas behov på ett sätt som skapar upplevd trygghet, positiva relationer och goda copingstrategier.

Kursinnehåll

Syfte med utbildningen
Rädda Barnens grundutbildning i Traumamedveten omsorg, TMO, ger viktiga vuxna en grundläggande kunskap om trauma och hur de kan förstå och svara på utsatta barns och ungas behov på ett sätt som skapar upplevd trygghet, positiva relationer och goda copingstrategier. Detta leder till en vardagsmiljö som främjar läkning och återhämtning för barn och unga med erfarenhet av svåra påfrestningar och trauma.


Ur innehållet

Utbildningen i TMO ger en teoretisk grund i traumaförståelse, såsom kunskap om hur ett barns hjärna, hälsa och utveckling påverkas av trauma. Utbildningen fokuserar även på de beteendemässiga och emotionella svårigheter som barn och unga som utsatts för trauma och svåra påfrestningar kan få. Kunskapen om TMO fördjupas och tillämpas praktiskt genom övningar, gemensamma reflektioner och gruppdiskussioner.


För vem?
Viktiga vuxna som i sin vardag möter barn och unga med erfarenhet av traumatiska upplevelser och som utsatts för olika former av svåra påfrestningar.


Hur?
Rädda Barnen kommer till arbetsplatsen och utbildar hela arbetsgrupper. Deltagare får en arbetsbok i TMO samt ett intyg efter avslutad utbildning. Klicka på den röda knappen nedan för att kontakta oss och boka.
För arbetsgrupper med mindre än 10 personer och för enskilda viktiga vuxna som möter barn och unga i utsatta livssituationer i vardagen erbjuder vi öppna digitala utbildningar. Scrolla ner på denna sida för att se aktuella datum och boka dig direkt via anmälningsformuläret.


Antal deltagare:
Minst 10 personer, max 35 personer


Längd: Utbildningen pågår under två heldagar.


Priser:  

77400 kr exklusive moms (för arbetsgrupp)
5400kr exklusive moms (enskild deltagare)

Pris: Från 5 400 kr exkl. moms

Kommande tillfällen

Zoom

Zoom
31 platser kvar
5 400 kr exkl. moms
ÖPPEN
47 platser kvar
5 400 kr exkl. moms
ÖPPEN
50 platser kvar
5 400 kr exkl. moms